Vanlifehungary

Lakóautózás stílusosan ÉS komfortosan. De hogyan?

Ajánlások,Tippek lakóautózáshoz

Szeretnénk nektek mindenben segíteni, hogy megtaláljátok a legideálisabb lakóautót, mert ez elengedhetetlen ahhoz hogy a lakóautózás számotokra is egy fantasztikus kaland legyen.

Az, hogy kinek hol van az a szint, amin belül komfortosan érzi magát, nagyon eltérő. De van néhány alapvető kérdés, amit mi fel tudunk tenni nektek, és ezek biztos, hogy közelebb fognak vinni a megoldásokhoz.

Amikor a Duxy hozzánk került, és elkezdtük átalakítani, akkor az elsődleges szempont az volt, hogy olyan autót alkossunk, amit nem csak mi fogunk szeretni, hanem ha ki szeretnétek próbálni a lakóautózást, akkor a lehető legjobban át tudjuk adni nektek, hogy milyen is ez az életérzés.

Már a az autó méretének kiválasztásakor is volt egy olyan szempont, hogy ne legyen túl nagy, hogy a lehető legtöbben merjétek vezetni.

A belső kialakításnál pedig a stílusosság mellett a könnyen kezelhetőség volt az egyik legfontosabb, aminek eleget szerettünk volna tenni.

Mi a helyzet az alvással?

Többféle ágy megoldás létezik, van az, amikor az étkezőasztal néhány mozdulattal ággyá alakítható. Ez nagyon praktikus és helytakarékos, itt azt érdemes végiggondolni, hogy kényelmes-e nektek, ha mondjuk a 3. naptól már nem alakítgattok, hanem végig marad az ágy funkció. 🙂 A tapasztalat inkább ezt mutatja. 🙂

Van ezek kívül a fix, beépített ágyas verzió,
és az, amikor olyan bútorok kapnak helyet az autóban, amik napközben fotelként, éjjel pedig kinyitható ágyként funkcionálnak.

Fürdés és mosdó?

Az egyik megoldás minderre, ha beálltok egy kempingbe, vagy elmentek valami publikus zuhanyzó helyre, pl. ha tengernél vagytok.

Ha ezt nem szeretnétek, akkor már tök jó mobil tartály megoldások vannak, a nap felmelegíti a vizet, amivel 1-2 ember kényelmesen le tud zuhanyozni.

Ennek van egy továbbfejlesztett változata, amikor az autóban van a tartály, és az autón kívül lehet a segítségével letusolni. Ez nagyon jó megoldás, csak ehhez az kell, hogy jó idő legyen, ne legyen túl hideg, és ne essen az eső.

És persze vannak az autón belüli mobil, és beépített megoldások. Az autón belüli mobil tusolónál figyelembe kell venni, hogy ott a óhatatlanul vizes lesz valamennyire a tusoló környezete is.

Wc esetében nagyjából ugyanez a helyzet.
Ha olyan megoldás kapott helyet az autóban, ahol van egy tartály, amit időnként üríteni kell, akkor azt érdemes bekalkulálnotok, hogy ezt csak az arra kijelölt lakóautó parkolós helyeken, vagy kempingekben tehetitek meg.

Ezeket mind gondoljátok végig, mi az, ami mindenképp kell a komfortérzetetekhez, mert ez nagyban fogja befolyásolni, hogy melyik autó lesz számotokra az ideális.

Csomagolás, pakolás?

Itt az első és legfontosabb: Milyen programokat terveztek, és ehhez mik azok, amiket mindenképp magatokkal akartok vinni?
Néha sajnos a pakoló helyek mennyisége a stílus rovására megy, és ez fordítva is igaz. Viszont mi a Duxyt direkt úgy alakítottuk ki, hogy ne csak jól nézzen ki, hanem nagyon sok tárolóhely is legyen benne.

Ezért is ajánljuk mindig, hogy mielőtt saját autó építésébe vágnátok, próbáljátok ki, hogy milyen is ez, hogy le tudjátok vonni a következtetéseket. Mi az a hely, ami elég, és hova kellene még nektek plusz hely, fiók, tároló, stb…

Mit akartok csinálni, amikor épp nem a lakóautóban vagytok?

Kirándulni? Biciklizni? Szörfözni? Várost nézni?
Milyen felszerelések kellenek ehhez? Mikkel jár ez? Van saját felszerelésetek? Vinni szeretnétek az autóban, vagy ott szeretnétek bérelni, ahova mentek? Ezeket mind ki kell találni előre.

Mindenre van megoldás. A lakóautózás, az érzetben valahol a sátrazás és a hotelszoba között foglal helyet. Ezen belül viszont mindenféle téren rengeteg opció közül választhattok, ha előbb a bérlést választjátok, azt jól teszitek, így ki fogjátok tudni tapasztalni, hogy nektek mi a jó, és ha kedvet kaptok később sajátot építeni, akkor már csak a képzelet szabhat határt annak, hogy mit hogyan valósítotok meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Blog & Article