Vanlifehungary

Sebastian Antonio Santabarbara – Modern nomádok négy keréken – könyvajánló

Ajánlások

Nagyon menő, hogy nálunk Magyarországon is egyre népszerűbb a lakóautózásnak az az ága, amit mi “stílusos lakóautózásnak” hívunk. Ettől függetlenül még mindig nagyon jó a külföldiektől tanulni.

Itt rögtön az elején fel is hívnám a figyelmet egy apróságra (ami Nektek bár nem lesz nagy újdonság, de jó megemlíteni), hogy a könyvben sajnos szinte mindenhol lakókocsinak fordították a campervan-t, lakóautó helyett, ami ugyebár nem helytálló. Mindenhol lakóautóról van szó. 

Ha olvassátok, akkor ettől a bakitól tekintsetek el. 

Ami a könyvben nagyon szuper és kiemelném:

– Rövid történeteket olvashatunk és ezek megmutatják, hogy mennyiféle emberből lesz vanlifer.

– Meglátjátok, hogy mennyi féle módon lehet lakóautózni. 

– A helyszín és túrajavaslatok elég random módon vannak összeállítva, de nagyon jók. 

– Érdekes szempontok szerint lettek csoportosítva a történetek. 

– Van a könyvben minden sztorinál egy kis “buborék”, ahol mindenki kiemeli azt a néhány dolgot, ami számára nélkülözhetetlen a vanlifer léthez. Nagyon érdekes, hogy amit valaki az első helyen említ, az másnak egyáltalán nem fontos… Tök jól össze lehet ebből állítani saját listát is. 

– A könyv nagyon szép, szuper képek vannak benne, tényleg meghozza a kedvet a lakóautózáshoz. 

 

-Egy csomó jótanáccsal látnak el minket, amik néha nagyon szuperek, néha kicsit magától értetődők. 🙂

Mindenképp inspiráló lesz számotokra a könyv ha legalább egy időre tervezitek feladni a mindennapi taposómalom típusú életet és arra vágytok, hogy sokkal többet legyetek a természetben. Akár digitális nomádként helyszíntől függetlenül tudjatok dolgoznil…

Ha ilyesmin töritek a fejeteket, akkor egyébként kereshetitek akár Vígh Borit is – backpacker.hu – Ő már többször utazott Duxyval is, tud majd segíteni elindulni az úton. 

Ha olvassátok a könyvet akkor látni fogjátok, hogy arra is rávilágít, hogy a full-time vanlife nem való mindenkinek. Egy kicsit “hippinek” kell lenni ahhoz, hogy ez hosszú távon is komfortos legyen.

A lakóautózás óriási élmény, ez nem kérdés. Akár utazásként, akár életformaként tekintesz rá. 

De! Mielőtt építenél mi továbbra is azt mondjuk, hogy mielőtt saját lakóautó építésbe fognál és világgá mennél vele, próbálj ki minél több megoldást! Kísérletezz, állíts össze saját szempontrendszert, tapasztalj!

Mi ebben bármikor segítünk, keress minket ha infóra van szükséged! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Blog & Article