Vanlifehungary

Ősszel is #vanlife! 

Ajánlások,Tippek lakóautózáshoz

Hosszabbítsátok meg a szezont egy színes őszi kirándulással! 🍂🍁

Mutatjuk miért! 

Azt hihetnénk, hogy a nyár végével a lakóautós szezonnak is vége, vagy legalábbis jelentősen csökken az utazási kedv. A tapasztalataink azt mutatják, hogy ez nem így van.

A SUP deszkát és a hosszú, nyári grillezős estéket ilyenkor nagy kirándulásokra, puha takarókra és forralt borozós kártyázós estékre cseréljük. 

Sőt, mi magunk is imádjuk az évszak adta lehetőségeket, úgyhogy arra buzdítunk Titeket, hogy ha eddig a lakóautós utazást a nyári évszakkal párosítottátok, akkor ezt most gondoljátok át. 

Amikre érdemes odafigyelni:

Nem sok dolgot kell az őszi szezonban másképp csinálni, de azért adunk néhány tippet. 

Ha eddig még csak terveztétek, hogy elmentek “nyaralni” valamikor a következő másfél hónapban, akkor bízunk benne, hogy most még inkább meghozzuk a kedveteket. 

Néhány fontos dolog:

Részletes tervezés

Az őszi szezonban az időjárás könnyen meglephet. Még akkor is ha folyamatosan nézitek az időjárás jelentést. Semmi gond, egész egyszerűen annyit kell tennetek, hogy többféle eshetőségre is felkészültök.  

 

Vannak olyan lakóautók amikben van állófűtés és vannak olyanok, amikben nincs. 

A mi tapasztalataink azt mutatják, hogy októberben még nem is igazán van szükség rá. Éjszakánként elég egy vastagabb paplan. 

+ tipp: mire a kirándulásból visszatérve a lakóautó konyhájában elkészül a finom forralt bor, addigra a lakóautó belső terét szuperül belengi a fűszeres, meleg forralt bor illat, így garantált az őszi hangulat! 

Válasszatok olyan régiót, ahol különleges, az évszakhoz kapcsolódó programok várnak rátok! 

 

Mi ide sorolnánk pl. az összes borvidéket. Nézzétek ki, hogy mikor hol várhatóak borfesztiválok vagy egyéb gasztro programok. 

Kóstoljatok helyi borokat, különlegességeket. 

A Somló pl. szuper hosszú hétvégés program és Somlószőlősnél még egy hivatalos parkolóba is beállhattok éjszakára ha úgy tartja kedvetek. https://somlostellplatz.hu/hazirend/

De a Balaton-felvidék szintén gyönyörű ilyenkor, csak győzzetek választani. 🙂

Itt van pl. néhány gasztrofesztivál. 

Terv eső esetére

 

Vigyetek magatokkal játékokat, kártyát, könyvet. Persze ezt nyáron is lehet, csak akkor kevesebb az esélye annak, hogy egy esős nap miatt beszorulunk a lakóautóba. Ősszel készüljetek fel erre. Ha más nem, akkor éjszakánként a forralt borozás mellé jól fognak jönni. 

 

Ha ezeket mind átgondoltátok, akkor nincs más hátra, mint kiválasztani a tervetekhez leginkább passzoló stílusos lakóautót! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Blog & Article