Vanlifehungary

Lakóautós hosszú hétvége a Velencei-tónál

Ajánlások,Tippek lakóautózáshoz,Úti cél tippek

Ha ideális kiránduló helyet kerestek egy hosszú hétvégére, és most nem a nagy nyüzsgés a prioritás, akkor van egy szuper tippünk.
Ha a program bejön, akkor már csak a megfelelő lakóautó kiválasztása van hátra, és indulhattok is!

Mi két autóval indultunk el, hisz a hétvége egyik apropója az volt, hogy András kapott néhány napra egy új VW ID BUZZ-t, és nem hagyhattuk, hogy egyedül tesztelje. 🙂

Az, hogy hova menjünk nem sokáig volt kérdés, mert a gánti félbehagyott bauxit bányát már egy ideje szerettük volna nektek megmutatni, és ezt szuperül össze lehetett hozni a Velencei-tóval.

Budapestről indultunk, ahonnan az M7-es és az M1-es autópályán kb. 1 óra alatt el lehet jutni Gántra a Bauxitföldtani Parkba.

A Park hétfő kivételével minden nap nyitva van 10-18 óráig.
Ennyit a száraz tényekről, és most jöjjön a lényeg, hogy olyan fantasztikusan jól néz ki ez az egész hely! 🙂 Eddig csak képeket láttunk róla, amik olyanok voltak, mint valami földönkívüli táj, mintha a Marson készültek volna. És tényleg olyan élőben is!
A fotózásba néha bezavarnak ugyan a tájékoztató táblák 🙂, de egyébként nagyon hasznosak, mert csomó érdekességet megtudhatunk arról, hogy hogyan és miért néz ki ez a hely így, ahogy

Kb. 2 órát töltöttünk itt, végigjártuk az egészet, és utána indultunk tovább, a következő helyre.

Úgy terveztük, hogy elindulunk délre Lovasberény irányába, és keresünk valami jó kis fás-erdős helyet, ahol a tudunk egy jót grillezni, és a nap további részét pihenéssel eltölteni.

A kirándulásnak ez a része kicsit adhoc volt, mert nem kerestünk előre egy pontot ahol majd leparkolhatunk, csak azt tudtuk, hogy a Lovasberény környéki erdők a cél, mert onnan majd következő nap a Velencei-tó Sukoróhoz közel eső partjára fogunk tovább indulni.

Az ilyen típusú kalandhoz, és ha ti kicsit jobban szeretnétek megtervezni, hogy pontosan hol álltok meg, a park4night alkalmazást segítségül hívhatjátok.

Egy kis grillező felszerelés nagyon jól jön ilyenkor, egyébként több lakóautónkhoz bérelni is tudtok ilyet extraként. Könnyen kezelhető, könnyen elmosható.
Talán felesleges ezt külön kiemelnünk, de arra nagyon figyeljetek, hogy legyen nálatok szemét gyűjtő zsák Mi is mindent úgy hagytunk ott, ahogy találtuk. 🙂

A gánti bánya és a lovasberényi erdő utánra hagytuk talán a legjobbat, a Velencei-tó partját.
Nagyon jó helyet sikerült találnunk! Nem volt túl zsúfolt, bár többen is parkoltak itt ugyancsak lakóautóval. Itt közvetlenül a tóparthoz tudtok parkolni.

Itt aztán lehet SUP-ozni, horgászni, napozni, este a naplementében gyönyörködni, másnap reggel pedig a napkeltében.

Mi itt csak egy napot töltöttünk, de ha vízimádók vagytok, akkor érdemes hosszabban is elidőzni. Ide még egész biztos, hogy mi is visszatérünk, ne hagyjátok ki, ez tényleg egy vanlifer paradicsom! 🙂
Imádtuk az egész hétvégét, a Nitroban minden adott volt ahhoz, hogy nagyon komfortosan érezzük magunkat, és ez valóban egy stílusos lakóautós kaland legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Blog & Article