Vanlifehungary

Ilyen az, amikor egy autó mindenhol mosolyt csal az emberek arcára

Ajánlások

Ez az új VW ID Buzz.
Első körben annyit, hogy bárhova mentünk vele, mindenhol utánunk fordultak. Több helyen is előfordult, hogy idegenek odajöttek hozzánk és szóba elegyedtek velünk, kérdezgettek, vagy csak simán el akarták mondani, hogy mennyire menő már ez! Talán nem sok autóról tudnánk pillanatnyilag elmondani, hogy ilyen reakciókat vált ki szinte mindenkiből, aki találkozik vele. 🙂

Sokan tesztelték már a VW újdonságát, – részletes írást olvashattok pl. itt is: https://totalcar.hu/tesztek/2022/09/07/bemutato-volkswagen-id-buzz-2022/ –  úgyhogy mi igazi vanliferekhez híven úgy döntöttünk, hogy leginkább arra fekszünk rá, hogy működik-e a Buzz lakóautóként? Hogy visszahozza-e azt az érzést, amit a T1-es és a T2-es adott?

Kb. egy 600 km-es túrát tudtunk vele menni a hosszú hétvége alatt, amíg nálunk volt a Buzz. Ezalatt volt autóban alvás, kirándulás, grillezés, SUP-ozás és persze bandázás a VanlifeHungary csapat egy részével.

Kezdjük azzal, hogy miért imádtuk, a már fentebb említett élményeken kívül.

-Igazán élvezetes vezetni! Kellően gyorsul, nagyon jól fordul, fürge autó.

 -Jó sok benne az usb-c töltő 🙂

-Az ülések egy síkba hajthatók, így nagyon kényelmes fekvő felületet kapunk. Jó volt benne aludni.

-A középső konzol kivehető. Az első reakció ezzel kapcsolatban az volt, hogy ok, de minek?! Nem hűthető, nem lehet harmadik ülést csinálni a helyén…aztán kiderült, hogy mégis van értelme. Ha éjszakára kivesszük, és mondjuk az anyósülés lábteréhez tesszük, akkor kényelmesen előre-hátra lehet mászni.

-A hátsó térhez jár az emelt padozat, ami alá nagyon jól be lehet pakolni. Sőt, már gyártanak hozzá sínes tárolókat is, az igazi camper élményért. Ki is próbáltuk, hogy mi minden fér el benne, elsőként szkeptikusan álltunk picit a rengeteg cucc felett, aztán mikor bepakoltunk rájöttünk, hogy még pont dupla annyi fért volna el…

-A külső méreteihez képest belül óriásinak tűnik a tér, tehát az új Buzz ilyen szempontból (is) nagyon jól lett kitalálva. A külső, dinamikus szín belül is visszaköszön, és sok apróságot lehet rajta kalibrálni. Ezek azok a dolgok, amik miatt igazán elüt a Transportertől, és amik miatt nagy kedvenc lehet majd azok között, akik imádják ezt a stílust, és megengedhetik maguknak, hogy ilyet vegyenek.

 

És akkor a “fekete leves”

-Táblafelismerés. Tök jó lenne, de elég szelektíven működik, automata üzemmódban jól megijesztett amikor autópályán félreértette a lehajtó 40km/h-s korlátozását….

-Sok az usb töltő, amik menet közben mind tök jól töltenek, de egyébként gyújtás nélkül nem. Ez campervanként használva óriási hátrány.

-Szintén vanlifer szemmel szempont, hogy inverter jó lenne ha lenne benne, ez jelenleg feláras, és elég sokba kerül.

-Szoftverfrissítési zűrök ez alatt a pár nap alatt is voltak – a carplay és az autó saját IoS szoftvere néha összevesztek.

-Sok tárolórekesz van, de ezeknek a zöme kívülről is látszik, kevés helyre lehet elrejtve tárolni dolgokat (egyedül az ajtókban). A másik, hogy vannak olyan műanyag elemek amik kissé gagyinak tűnnek, nem csak egy 30M+-os autóban, de még egy alacsonyabb árkategóriájúban sem nagyon mennének el.

-Nagyon praktikus, hogy mindkét oldalon nyílnak tolóajtók, úgyhogy ez inkább az előző felsoroláshoz menne, lakóautós szempontból viszont mégsem annyira jó, hisz így nem lehet beépíteni – jó, jó tudom, ki akarna fúrni-faragni egy harmincmillás kocsiban?
Bár ez a megoldás pl. eléggé menő: https://www.instagram.com/vwbustagram/

Mindennel együtt azt kell, hogy mondjuk, hogy iszonyú nagy poén, mi abban maradtunk, hogy ez egy szabadidős játékatutó.
Hogy mennyire van értelme, azt talán mindenki döntse el maga. 🙂

Mindenesetre az biztos, hogy SUP-ozás után ott volt ez az autó a nekidöntött deszkával és inkább éreztük, hogy a 70-es évek Californiájában vagyunk, mint a Velencei-tó partján. 😎
Ezt a feelinget mondjuk ki is próbálhatjátok, mert a SUP deszkát több stílusos lakóautónkhoz is bérelhetitek extraként!

Kíváncsiak lennénk a 7 üléses verzióra (még nincs), és simán el tudnánk képzelni egy ilyet a flottánkba.
A kérdés csak az lenne, hogy ér-e annyit a feeling, hogy ár/érték arányban felvegye a versenyt az akár 5-6 személyes fürdőszobás, wc-s lakóautókkal?

Ti mit gondoltok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Blog & Article